top of page
Groep 8 musicalbegeleiding

Beetje hulp,
bij de musical van groep 8?

 

 

 

Je hebt een leuke musical uitgezocht, … en hoe nu verder? Vraag de vakdocent drama om raad! Zij bespreekt de mise-en-scène met je en helpt met fraaie, praktische decorideeën. En vooral: ze laat je zien hoe je je leerlingen werkelijk laat spelen.

De theaterdocent bezoekt je in ieder geval vier keer:

 

1.      Het opstellen van het repetitieplan
Je buigt je samen met de theaterdocent over de musical. We bekijken de voorgestelde rolverdeling en passen die aan jouw groep aan - wellicht kan beter ook wat tekst worden geschrapt of herverdeeld. Dan maken we de repetitieplanning: wanneer behandel je welke scène, op welk moment een eerste doorloop? enzovoort. En we bespreken hoe je met een beperkte investering in decor en kostuums een aansprekend toneelbeeld realiseert. Tenslotte komen ook de speellocatie en benodigde technische middelen aan bod.
 

2.      Een repetitie om van te leren
De belangrijkste succesfactor van de voorstelling is natuurlijk het spel van je leerlingen.

Succes en ontroering zijn verzekerd als zij hun liedjes en tekst met lef en fantasie over het voetlicht brengen. De theaterdocent neemt een vroege repetitie voor haar rekening om jou te leren hoe je je spelers daarin stimuleert. Jij kijkt en leert, en verrijkt de volgende repetities met de stem- en techniekoefeningen in de hand-out.

3.      Coaching on the job
De theaterdocent woont later in het proces nog twee keer een repetitie bij. Samen bekijken jullie of de timing van de spelers kan worden verbeterd en de scènewisselingen versneld. Misschien kan het spel worden verrijkt met achtergrondfiguratie, een tableau vivant of bewegingsspel en - niet te vergeten - je zult merken hoe de juiste muziek wonderen doet voor een bepaalde scène. Tekst noch hoofdrollen alleen maken het stuk, alle theaterelementen samen brengen je musical op een hoger plan. 

 

 

De kosten

De theaterdocent bezoekt je in ieder geval 4 keer. 

​€150,- per bezoek - een bezoek duurt maximaal 2 uur

€150,- voor voorbereiding en naverwerking

​Totaalprijs: €750,- 
excl. 21% BTW, 10% overhead en reiskosten €0,21 per km


De doelen waaraan in deze begeleidingsvorm wordt gewerkt:
 

  • Je krijgt inzicht in de basisopbouw van een repetitie.

  • Je krijgt handvatten aangereikt om je leerlingen tot levendig spel te laten komen.

  • Je hebt kennis gemaakt met de verschillende theaterelementen en op welke manier ze bijdragen aan het maken van een dynamische voorstelling. 

bottom of page