top of page
LED03242.jpg

Vakspecialist Drama
De Verdieping

Tijdens deze reeks Masterclasses gaan we aan de slag met improvisatietheater naar de basisprincipes van Keith Johnstone, vakoverstijgend werken, drama inzetten als middel t.b.v. persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ook maken we educatiemateriaal bij een thema of theatervoorstelling en gaan out-of-the-box theaterlessen ontwerpen. Lees onderaan de pagina meer.

Vakspecialist Drama - De Verdieping is bedoeld voor leerkrachten, onderwijsassistenten, docenten, zorgmedewerkers, cultuur/maatschappelijk werkers en andere geïnteresseerden met een passie voor drama.

Bij afronding van dit studiejaar ontvang je een certificaat Vakspecialist Drama - De Verdieping.

Studielast

De Verdieping: 50 uur

Deze uren omvatten 16 workshops, thuisstudie en enkele opdrachten in de eigen beroepspraktijk.

De kosten

De Verdieping: €1080,-

Vergoeding lesstof: €100,- 
Totaalprijs: €1180,- excl. 21% BTW 

Je ontvangt een jaar lang toegang tot de methode Drama Online, verschillende readers, plus na iedere bijeenkomst een hand-out met daarin al het lesmateriaal dat aan bod is gekomen. 

 

Locatie: Den Bosch

Tijd: 19.30 - 21.30 uur


Data:

2024: 16-09, 23-09, 07-10, 28-10, 11-11, 25-11, 02-12.

2025: 13-01, 27-01, 17-02, 17-03, 31-03, 14-04, 12-05, 02-06, 30-06.

Vakspecialist Drama 
De Verdieping

"Don't do your best."

Het motto van Keith Johnstone, grondlegger van improvisatietheater.
Improviseren versterkt je associatievermogen, je creativiteit, je communicatie, humor, flexibiliteit en je vermogen echt in het moment aanwezig te zijn. Het leert je open te staan voor anderen en onverwachte situaties, het traint je durf om input te geven en leert je die van anderen te ontvangen.
Alles van jezelf laten zien op de vloer, in connectie met de ander, terwijl je achterover leunt.
Kom maar op!

Out-of-the-box

Een dramales hoeft niet altijd te bestaan uit een warming-up, speloefening en spelopdracht. “Huh, maar dat is wel wat jullie zeggen tijdens de Basis- en Plus opleiding?” Klopt. Je hebt die basis nodig en het kan ook heel anders. Tijdens deze module breken we los uit de vaste vorm, denken we om, leggen we nieuwe verbindingen en reiken we je een nieuwe methode aan om creatieve lessen te ontwerpen.

Vakoverstijgend werken

Drama hoort niet per se thuis in de dramales. Het vak Drama is bij uitstek geschikt om in te zetten bij andere vakken. Door ervaringsgericht te werken blijft leerstof nou eenmaal beter hangen. Vakoverstijgend werken klinkt misschien als toekomstmuziek, maar ligt echt binnen handbereik en is makkelijker dan je denkt. We gieten een lekker sausje over de soms zo droge kost en reiken je theatertools aan die je geschiedenis-, aardrijkskunde-, biologie- of rekenles naar een hoger plan tillen, 1+1=3.

Drama & persoonlijke groei


Op de vloer wordt alles zichtbaar: je kwaliteiten, strategieën, patronen en valkuilen worden er zomaar blootgelegd. Daarom is het spelen en maken van theater zo ontzettend persoonsvormend. In dit blok woelen we je om, schudden je los, halen naar boven wat in je zit en zetten je daarna neer. Met 2 voeten stevig op de grond. Transparant, open, geaard en zeker. Want als je van een ander vraagt om op de vloer te gaan staan, moet je jezelf ook kwetsbaar kunnen opstellen. We laten je zien hoe je drama inzet als middel voor persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling van jezelf, je klas en je team.

Thematisch met theater

We bezoeken samen een jeugdtheatervoorstelling, geven je handvatten voor een echt goed nagesprek in de klas. We laten je kennismaken met educatief materiaal van theatergezelschappen en gaan zelf educatiemateriaal ontwikkelen rondom een thema of voorstelling. We sluiten het jaar af met een theatrale reflectie, certificaten, champagne en natuurlijk een Bossche bol!

bottom of page